reklama
reklama

Krakowska publiczność doceniła zupę z Andrychowa

Wiadomości, 27.08.2012 00:00, ks
Setki osób odwiedzający w niedzielę finał Małopolskiego Festiwalu Smaku w Krakowie doceniły pewien przysmak z Andrychowa.
Krakowska publiczność doceniła zupę z Andrychowa

W niedzielę (26.08) na placu Wolnica w Krakowie odbył się finał Małopolskiego Festiwalu Smaku, który promuje unikatowe małopolskie potrawy. Imprezę poprzedziło kilka półfinałów, a jeden z nich odbył się w czerwcu w Wadowicach.



Podczas finału w Krakowie jury i publiczność wybierali przysmaki wyłonione wcześniej podczas półfinałów. Wśród nagrodzonych przez publiczność w kategorii „Jak u Mamy” jest potrawa przygotowana przez Stowarzyszenie Gospodyń Wiejskich z Andrychowa – to zupa ziemniaczana z rondla z kurdybankiem. Zupa otrzymała najwięcej głosów publiczności.

 


Dodajmy, że rok temu stowarzyszenie z Andrychowa również odniosło sukces podczas tego festiwalu. Wtedy nagrodzone zostały placki ziemniaczane po andrychowsku.

 

foto: malopolskie.pl

reklama
News will be here

Zobacz także

Napisz komentarz

Redakcja mamNewsa.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść komentarzy Internautów. Prosimy o kulturalną dyskusję i przestrzeganie regulaminu portalu. Wpisy niezgodne z regulaminem będą usuwane. Dodając komentarz, akceptujesz postanowienia regulaminu. Wszelkie problemy z funkcjonowaniem portalu, usterki, uwagi, zgłoszenia błędów prosimy kierować na: [email protected]

Musisz być zalogowany, aby dodawać komentarze.

lukas, 27.08.2012 10:55

Przepis zastrzeżony?