reklama
reklama

Przyszli hotelarze poznawali pracę hotelu

Wiadomości, 03.02.2015 11:42, NEWSY CZYTELNIKÓW
Przyszli hotelarze z kęckiego "Kopernika" poznawali "od kuchni" pracę jednego z bielskich hoteli.
Przyszli hotelarze poznawali pracę hotelu

 

29.  stycznia 2015 r.  uczniowie klasy I H  Powiatowego Zespołu Nr10 SME w Kętach kształcący się w zawodzie technik hotelarstwa, odbyli wycieczkę o charakterze wizyty zawodoznawczej   do  „Hotelu na Błoniach”     w Bielsku – Białej. Celem tej wizyty było praktyczne zapoznanie się z organizacją i technikami  pracy w obiekcie hotelarskim ze szczególnym uwzględnieniem pracy  recepcji. Ponadto uczniowie zapoznali się ze standardami obsługi, wyposażenia oraz usługami, które świadczy hotel.  
W eleganckiej scenerii dużej sali  balowej hotelu, uczniowie „Kopernika” mieli okazję wysłuchać cennych wskazówek do pracy hotelarza - recepcjonisty, które dotyczyły obsługi różnorodnych klientów, również tych bardzo  trudnych            i wymagających. Zobaczyli  także jak działa recepcja, jak wyglądają pokoje hotelowe o różnym standardzie i restauracja. Dla  przyszłych hotelarzy  przygotowany został  też ciekawie zaprezentowany wykład  na temat marketingu w hotelarstwie. Prowadzący szczególnie aktywną uczennicę  nagrodził deserem – wprost z hotelowej restauracji  „Wirtuozeria”.  
To była cenna lekcja hotelarstwa w praktyce i  na pewno nie ostatnia. 
Dziękujemy kierownictwu i obsłudze hotelu za poświęcony czas i miłe przyjęcie.  
  PZNr10SME

29 stycznia uczniowie klasy I H  Powiatowego Zespołu Nr10 SME w Kętach kształcący się w zawodzie technik hotelarstwa, odbyli wycieczkę do... „Hotelu na Błoniach” w Bielsku – Białej.

 

- Celem tej wizyty było praktyczne zapoznanie się z organizacją i technikami  pracy w obiekcie hotelarskim ze szczególnym uwzględnieniem pracy  recepcji. Ponadto uczniowie zapoznali się ze standardami obsługi, wyposażenia oraz usługami, które świadczy hotel - informują w szkole.

 

W eleganckiej scenerii dużej sali balowej hotelu, uczniowie „Kopernika” mieli okazję wysłuchać cennych wskazówek do pracy hotelarza - recepcjonisty, które dotyczyły obsługi różnorodnych klientów, również tych bardzo  trudnych i wymagających.

 

Zobaczyli  także jak działa recepcja, jak wyglądają pokoje hotelowe o różnym standardzie i restauracja. Dla przyszłych hotelarzy przygotowany został  też ciekawie zaprezentowany wykład  na temat marketingu w hotelarstwie. Prowadzący szczególnie aktywną uczennicę  nagrodził deserem – wprost z hotelowej restauracji  „Wirtuozeria”.  

 

- To była cenna lekcja hotelarstwa w praktyce i na pewno nie ostatnia - zapowiadają w "Koperniku"

info: PZNr10SME

reklama
News will be here

Zobacz także

Napisz komentarz

Redakcja mamNewsa.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść komentarzy Internautów. Prosimy o kulturalną dyskusję i przestrzeganie regulaminu portalu. Wpisy niezgodne z regulaminem będą usuwane. Dodając komentarz, akceptujesz postanowienia regulaminu. Wszelkie problemy z funkcjonowaniem portalu, usterki, uwagi, zgłoszenia błędów prosimy kierować na: [email protected]

Musisz być zalogowany, aby dodawać komentarze.

Wiola1111, 05.02.2015 16:34

To ma być praktyka? Niech przepracują jedną nockę np. na weselu to odechce im się kelnerowania. Praca na recepcji jak najbardziej, ale nie kelner!!! Nikomu nie polecam tej niewdzięcznej pracy za marne 6zł netto/h.

starymoher, 03.02.2015 17:50

Z życiowego i osobistego doświadczenia:czeka was ciepły zmywak w Londynie.I nie jest to złośliwość z mojej strony>