Przyszli hotelarze z kęckiego "Kopernika" poznawali "od kuchni" pracę jednego z bielskich hoteli.
29. stycznia 2015 r. uczniowie klasy I H Powiatowego Zespołu Nr10 SME w Kętach kształcący się w zawodzie technik hotelarstwa, odbyli wycieczkę o charakterze wizyty zawodoznawczej do „Hotelu na Błoniach” w Bielsku – Białej. Celem tej wizyty było praktyczne zapoznanie się z organizacją i technikami pracy w obiekcie hotelarskim ze szczególnym uwzględnieniem pracy recepcji. Ponadto uczniowie zapoznali się ze standardami obsługi, wyposażenia oraz usługami, które świadczy hotel.
W eleganckiej scenerii dużej sali balowej hotelu, uczniowie „Kopernika” mieli okazję wysłuchać cennych wskazówek do pracy hotelarza - recepcjonisty, które dotyczyły obsługi różnorodnych klientów, również tych bardzo trudnych i wymagających. Zobaczyli także jak działa recepcja, jak wyglądają pokoje hotelowe o różnym standardzie i restauracja. Dla przyszłych hotelarzy przygotowany został też ciekawie zaprezentowany wykład na temat marketingu w hotelarstwie. Prowadzący szczególnie aktywną uczennicę nagrodził deserem – wprost z hotelowej restauracji „Wirtuozeria”.
To była cenna lekcja hotelarstwa w praktyce i na pewno nie ostatnia.
Dziękujemy kierownictwu i obsłudze hotelu za poświęcony czas i miłe przyjęcie.
PZNr10SME
29 stycznia uczniowie klasy I H Powiatowego Zespołu Nr10 SME w Kętach kształcący się w zawodzie technik hotelarstwa, odbyli wycieczkę do... „Hotelu na Błoniach” w Bielsku – Białej.
- Celem tej wizyty było praktyczne zapoznanie się z organizacją i technikami pracy w obiekcie hotelarskim ze szczególnym uwzględnieniem pracy recepcji. Ponadto uczniowie zapoznali się ze standardami obsługi, wyposażenia oraz usługami, które świadczy hotel - informują w szkole.
W eleganckiej scenerii dużej sali balowej hotelu, uczniowie „Kopernika” mieli okazję wysłuchać cennych wskazówek do pracy hotelarza - recepcjonisty, które dotyczyły obsługi różnorodnych klientów, również tych bardzo trudnych i wymagających.
Zobaczyli także jak działa recepcja, jak wyglądają pokoje hotelowe o różnym standardzie i restauracja. Dla przyszłych hotelarzy przygotowany został też ciekawie zaprezentowany wykład na temat marketingu w hotelarstwie. Prowadzący szczególnie aktywną uczennicę nagrodził deserem – wprost z hotelowej restauracji „Wirtuozeria”.
- To była cenna lekcja hotelarstwa w praktyce i na pewno nie ostatnia - zapowiadają w "Koperniku"
info: PZNr10SME
Wiola1111, 05.02.2015 16:34
To ma być praktyka? Niech przepracują jedną nockę np. na weselu to odechce im się kelnerowania. Praca na recepcji jak najbardziej, ale nie kelner!!! Nikomu nie polecam tej niewdzięcznej pracy za marne 6zł netto/h.
starymoher, 03.02.2015 17:50
Z życiowego i osobistego doświadczenia:czeka was ciepły zmywak w Londynie.I nie jest to złośliwość z mojej strony>